DOCKET
SCHOOL COMMITTEE MEETING (REMOTE)
WEDNESDAY, NOVEMBER 10, 2021
6:00 PM – 9:10 PM
STATUTORY NOTICE OF THIS MEETING HAS BEEN FILED WITH THE TOWN CLERK.

6:00 PM (5 minutes)
1. ADMINISTRATIVE BUSINESS (Suzanne Federspiel)
a. Consent Agenda
i. Past Records: October 21, 2021 School Committee Meeting and October 26, 2021 School Committee Workshop
ii. Driscoll Project: JLA Architects Contract Amendment 16 (Correction)
iii. Driscoll Project: JLA Architects Contract Amendment 17
iv. Driscoll Project: Gilbane Building Company Change Order 5
v. Brookline High School Project: Skanska Change Order 17
vi. Brookline High School Project: CTA Change Order 8
vii. Brookline High School Project: NB Kenney Change Order 4
viii. Brookline High School Project: William Rawn Associates Contract Amendment 25
ix. Building Envelope Repairs, including Lincoln: Russo Barr Contract Amendment
6:05 PM (10 minutes)
2. STUDENT REPORT (Claire Gallion)
6:15 PM (20 minutes)
3. SUPERINTENDENT’S REPORT (Linus Guillory)
a. Spotlight on Excellence
6:35 PM (15 minutes)
4. PUBLIC COMMENT
6:50 PM (15 minutes)
5. SCHOOL COMMITTEE ACTIONS
a. Possible Vote to Approve Payment of Final Settlement in 107-111 Cypress Street Realty Trust v. Town of Brookline, Norfolk Superior Court Case No. 19-0361 in the Amount of $4.1 Million (Associate Town Counsel Jonathan Simpson)
b. Public Schools of Brookline School Admissions Policy (2nd Reading/Possible Vote) (David Pearlman)
c. Possible Vote to Approve Memorandum of Agreement (MOA) with BESA, Building Service Employees, School Food Employees, AFSCME, Council 93, Local 1358 – COVID-19 (Sam Rippin)
7:05 PM (1 hour and 15 minutes)
6. PRESENTATIONS AND DISCUSSIONS OF CURRENT ISSUES
7:05 PM (30 minutes)
a. Report on October 26, 2021 School Committee Workshop (Suzanne Federspiel)
7:35 PM (45 minutes)
b. October 1, 2021 Enrollment Report (Erin Cooley and Meaghan Geaney)
8:20 PM (30 minutes)
7. SUBCOMMITTEE AND LIAISON REPORTS
a. Finance (Mariah Nobrega)
i. Accounts Payable Warrants
b. Capital Improvements (Helen Charlupski)
c. Curriculum (Jennifer Monopoli)
d. Policy (David Pearlman)
e. Government Relations (Helen Charlupski)
f. Negotiations (Andy Liu)
g. Additional Liaisons and Updates
8:50 PM (5 minutes)
8. NEW BUSINESS
8:55 PM (15 minutes)
9. PROPOSED EXECUTIVE SESSION
10. ADJOURNMENT

Join Our Newsletter